referenties

Hoe staan we bekend?

We vinden het belangrijk om van onze klanten en uit ons netwerk feedback te krijgen over het werk dat we doen. Daar leren we van en dat helpt ons om onze klanten nog beter te ondersteunen. En deze feedback delen we graag met jou, zodat je van anderen hoort hoe wij werken.

"Kijkend naar de kwaliteiten van zowel Liesbeth als Roland kan ik niet anders zeggen dan dat ze beiden het hart op de juiste plek hebben en hun aandacht voor de persoon achter het gedrag altijd voelbaar is. Tijdens de Post HBO Registeropleiding tot Professional coach en de diverse masterclasses die ze bij Inzicht hebben gevolgd hebben ze goed laten zien dat de intentie van hun coaching gecombineerd met hun enthousiasme en coachtechnieken zorgt voor een veilige omgeving waarin de coachee ruimte ervaart en kan groeien naar bewustwording."
Desiree Vreugdenhil
Eigenaar Inzicht | Bewust Persoonlijke Groei
“Mijn doelen waren het “hervinden” van mijzelf en een beter beeld krijgen van mijn vervolgstappen in mijn carrière. Ik heb het coachtraject als zeer fijn ervaren. Liesbeth gaf mij het gevoel van vertrouwen en ik voelde mij zeer op mijn gemak. Ik heb tools geleerd toe te passen waar ik mijn hele leven baat bij zal hebben. Ik ben door het coachtraject sterker in mijn schoenen gaan staan en weet nu welk pad ik wil bewandelen. Ik zou het iedereen aanraden.”
Carla
“Ik had hulp nodig rust te vinden en weer tevreden te zijn met wat ik voor elkaar krijg. Ik nam teveel op mijn bord, kon mijn gedachten niet goed ordenen. Het scheiden van hoofd en bijzaken werd steeds lastiger. Negatieve gevoelens begonnen de oberhand te nemen. Kortom ik had hulp nodig bij het scheppen van orde in de chaos in mijn hoofd. Ik heb het coachingstraject als positief ervaren. De gesprekken hebben me geholpen een en ander weer in perspectief te zetten. Wat ik nodig had was inzicht in mijn handelen, richting, begeleidde zelfrelectie en handvatten om verandering in te zetten. Dat alles heb ik gekregen. Het was zeker hard werken van mijn kant, om onder ogen te komen waar de schoen wringt, maar het heeft me verder geholpen en dat was de bedoeling. Het coachingstraject was voor mij een prettige samenwerking die precies op tijd kwam.”
Maarten*
“Je hebt jezelf overbodig gemaakt. De reden is eigenlijk de bedoeling van jouw coaching: ik kan het prima zelf! In het leven staan en omgaan met moeilijke momenten, voor mezelf zorgen en mijn grenzen bewaken, nadenken over mezelf maar niet vervallen in gepieker... Dát dus! En als ik het even niet meer weet, denk ik gewoon aan één van de vele voorbeelden die je me hebt aangereikt. Niet alleen mezelf de schuld geven, maar kijken wat ik nodig heb en voor mezelf zorgen, zonder in schuldgevoel en in kringetjes rond te blijven lopen. Liesbeth is duidelijk en confronterend, maar ze is ook ontwapenend open. Wat ik tegen geen mens heb durven zeggen, kon ik tegen jou wel zeggen.”
Tamar
"Liesbeth vraagt goed door, is kritisch, leest lichaamstaal goed (zelf via videobellen) en kan met voorbeelden duiden. Goede mix met theorie. Liesbeth nodigt uit om te praten / na te denken. Zij is goed voorbereid op het gesprek, grijpt gemakkelijk terug op uitspraken of situaties uit eerdere gesprekken en legt verbindingen. Het is een no-nonsensetraject geweest. Duidelijk en praktisch toepasbaar. Dit traject voelt voor mij niet als groeien, meer als zijn wie je bent (authentiek) en dat het goed is zoals je bent."
Josine*
"Mijn organisatie bood coaching aan onder de noemer loopbaancoaching. Ik wilde inzichtelijk krijgen wat mijn blauwdruk is en ik wilde graag mijn voorkeuren ontdekken in de zoektocht naar een nieuwe functie binnen of buiten mijn werkgebied. Ik vond de coaching prettig, confronterend, helpend, veilig, inspirerend. Ik kan mijn gedrag beter duiden en professionelere keuzes maken in gesprekken, conflicten en stressvolle gebeurtenissen. Liesbeth is een uitermate gedreven mens en professional. Ze weet op een prettige manier zowel confronterend als inspirerend zijn. Wanneer ze op een pijnpunt drukt, loop je daar niet nog heel de dag over een blauwe plek te wrijven, maar komt de (opgedane) kennis in flareden terug op het moment dat je het het beste kan gebruiken."
Bob*
“Ik ben eigenlijk redelijk neutraal in de coaching gegaan, omdat ik in de veronderstelling was dat het allemaal ‘heel goed’ met me ging. In de eerste gesprekken kwam er uit dat mijn doel was dat ik meer los wilde laten en meer gesprekken in echt contact met de ander wilde voeren. Het coachtraject was prettig, maar wel intensief. Ik heb vooral meer grip gekregen op mijn emoties en reacties en de bewustwording hierin van mijn triggers, valkuilen en behoeften. Liesbeth heeft mij geholpen om op een gezonde en vriendelijkere manier grenzen aan te geven en beter voor mijzelf te zorgen in contact met mijn emoties in plaats van in conflict mijn hoofd.”
Marjolein*
“Eigenlijk ben ik zonder verwachtingen gestart. Mijn uiteindelijke coaching doel was “het leren herkennen van signalen die aangeven dat ik niet goed voor mezelf zorg”. Ik heb het coachtraject als bijzonder positief en leerzaam ervaren. Ik noem het “een interessante reis”, omdat het me veel heeft gebracht. De gesprekken voelde vanaf het eerste moment goed; ik was op een veilige plek waar alles bespreekbaar was, waar ik niet hoefde te letten op wat ik zei of op welke manier en waar ik mijn emoties kon toelaten. Ik vond de vragen af en toe confronterend; ze dwongen me min of meer anders over de dingen na te gaan denken. Het coachtraject heeft me zeker meer grip op mijn probleemgebieden (valkuilen) gegeven. Nu zorgen dat ik, nu het beter gaat, niet ongemerkt terugval in oude gewoontes. Liesbeth komt deskundig en professioneel over. Ik heb geen enkele twijfel op dit gebied. Ik raad anderen in een vergelijkbare situatie ook zeker aan om coaching te overwegen.”
Jacob
“Mijn doel was herhaling van een burn-out te voorkomen middels de tools van de coach. Ik heb het coachtraject als zeer prettig ervaren. Een leerzaam traject waar gehoor wordt gegeven aan de zorgvraag. Ik heb geleerd anders te denken over b.v. mijn eigen “overtuigingen”. Ik ervoer mijn coach als zeer deskundig en professioneel. Liesbeth is een warm, open en eerlijk persoon, bij haar voelde ik mij veilig. Ik heb het coachtraject als zeer positief ervaren en kan dit aanraden.”
Aukje
“Liesbeth is een professionele, betrokken en menselijke coach die in staat is snel tot de kern door te dringen. Mijn verwachting was handvatten te krijgen om aan de slag te gaan. Ik wilde inzicht krijgen in mijn behoefte aan een liefdevolle relatie. Inzicht hoe in contact te komen met mijn familie. Inzicht in omgaan met teleurstellingen op het werk. De coaching was leerzaam, nuttig en confronterend. Door de combinatie van menselijkheid, confrontatie en diepgang was de kwaliteit hoog. Mijn groeiproces is aantoonbaar merkbaar. Ik heb inmiddels een liefdevolle relatie, een (begin van) contact met mijn familie en ik heb knopen doorgehakt in relatie tot mijn werk.”
Evert*
“Ik dacht eigenlijk dat ik het niet nodig had. Ik heb het ervaren als een postief rustmoment voor mijzelf. Het heeft me meer grip gegeven op mijn automatische handelingen. Ik merk dat ik beter voor mezelf zorg. Doe minder dingen waarvan ik denk dat anderen dat van me verwachten. Mijn ervaring is dat het me “groter” heeft gemaakt, zonder dat ik het gevoel had dat ik het eerst niet goed deed.”
Linda
“Het was met Roland als coach intensief, leerzaam, prettig, pijnlijk en hard werken. Ik heb pijn, teleurstelling en verdriet toegelaten en onderkend waar dit vandaan kwam en waar het mee te maken had. Juist het leren kijken en voelen in gebieden waarvan ik dacht dat ik er wel klaar mee was heeft enorm geholpen om zaken in perspectief te plaatsen. Mijn schaduwkant is in het licht gekomen en ik heb geleerd dat die er is, onlosmakelijk is verbonden met wie ik ben en dat ik ook die kant liefheb en omhels. Dit inzicht geeft nog dagelijks verlichting en een stuk vrijheid in voelen en handelen. Ik leer mijn verhaal te delen en hierin kwetsbaar te zijn. Dit doen is grip krijgen en houden op mijn proces.”
Ferdinand
“Mijn doel was om meer vrijheid te ervaren in mijn leven. Ik heb handvatten gekregen om mijn leven te bekijken en te sturen. In mijn thuissituatie ben ik veel meer ontspannen en kan beter kiezen wat bij mij past. Het is verrassend hoe Liesbeth iedere keer weer op een andere manier de kern van de zaak weet te vinden en er samen met mij mee aan de slag kan gaan. Het was heel fijn om zo een aantal keren jezelf onder de loep te nemen. Ik heb al diverse mensen in mijn omgeving Ontknoopt aangeraden. Dit traject krijgt een dikke 10, het traject liep soepel, de vragen waren relevant, ik kreeg goed huiswerk mee, inzicht is vergroot, ik ervaar meer ontspanning en vrijheid in mijn leven, kortom, prima!”
Jane*
“Ik was vooraf heel sceptisch en had geen doelen voor het coachtraject. Maar het waren prettige gesprekken, waarbij goed naar mijn behoefte geluisterd werd. Ik heb praktische tips gekregen die ik in de praktijk kan toepassen. Het lukt mij nu makkelijker de 'aap' te laten zitten waar die hoort”
Annelies*
“Ik heb meer inzicht gekregen in onderliggende emoties en waarom ik op een bepaalde manierhandel/denk en dat ik hier zelf verandering in kan aanbrengen. Ik probeer mijzelf minder te verantwoorden. Ik zou een coachtraject met Liesbeth aanbevelen.”
Kim
“Ik heb het coachtraject met Liesbeth als positief ervaren. Er was altijd meer te bespreken dan van tevoren gedacht. Ik heb zelf meer inzicht gekregen op copingmechanismen en herkennen van strategieën. Ik heb beter geleerd mijn grenzen aan te geven en mijzelf niet te laten overspoelen door zaken waar ik geen invloed op heb. Ik heb in mijn omgeving verteld dat het traject mij geholpen heeft meer zelfredzaam te worden.”
Pim
“Ik vond het een pittig proces, maar ben zo blij dat ik de mogelijkheid heb gehad om dit te mogen doen. Ik heb mij erg gezien en gehoord gevoeld. En het allerbelangrijkste, ik heb mij veilig gevoeld. Liesbeth, ik ben echt heel dankbaar dat jij mijn coach bent geweest. Ik voel mij meer verbonden met mijzelf. Ik heb geleerd om vanuit zelfliefde naar mijzelf te kijken en ook daarnaar te handelen. Ik sta weer positiever in het leven. Ik ben weer in mijn eigen kracht gezet, waardoor ik mij zekerder voel in wat ik doe. Ik ben in staat om te kiezen wat goed is voor mij. Ik vind steeds meer balans in werk en privé.”
Lara*
“Het coachtraject was leerzaam – om zo een spiegel voorgehouden te krijgen en eens echt te kijken naar waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Doordat ik meer inzicht heb gekregen in wat er gebeurt, heb ik ook meer grip op hoe ik dichter bij mezelf kan handelen. Ook zie ik nu (hoewel ik dit stiekem eigenlijk al wel wist) dat ik zelf ook een belangrijk aandeel heb in negatieve situaties en heb ik handvatten om daar aan te werken. Het was een intensief traject, en je wordt door Liesbeth hard aan het werk gezet – maar dat levert ook zeer concrete en toepasbare inzichten en technieken op. Ik zou het aanraden!”
Koen
“De coaching door Liesbeth is zonder enige twijfel één van de beste dingen die me zijn overkomen. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar ik meen dat oprecht. Liesbeth heeft de gave om op een plezierige wijze snel tot de kern door te dringen en op een warme wijze mee op te lopen in het proces waar wij mensen soms in zitten. Wat voor mij als predikant vooral belangrijk is op het gebied van coaching is veiligheid, empathie en liefdevolle confrontatie. Liesbeth beheerst dit als geen ander. De gesprekken waren inzichtgevend, soms confronterend maar altijd gericht op hoopvolle ontwikkeling.”
Jan Wolsheimer
“Meteen met het eerste gesprek voelde ik mij op mijn gemak bij Liesbeth. Ik kon mijn verhaal vertellen zonder oordelen. Er werd goed naar mij geluisterd en ik voelde mij gehoord. Mijn doel was om open en eerlijk de gesprekken in te gaan en het doel: ‘hoe krijg ik meer innerlijke rust’ aan te pakken. Ik ben mij meer bewust over hoe ik dingen overbreng, hoe ik reageer op situaties, dat ik mezelf patronen heb aangeleerd en die door middel van het coachtraject heb weten te doorbreken. Ik zou het iedereen in mijn kennissenkring aanraden omdat je er altijd wat aan hebt!”
Eline
“Voor het traject zat ik ook zo in de knoop met mezelf dat ik van tevoren niet goed kon benoemen wat ik met een traject wilde. Ik heb het als zeer prettig ervaren. Ook de aangereikte handvatten waren toepasbaar in mijn situatie. Ik ervaar meer zicht op mijn eigen functioneren, zowel in mijn kracht als valkuilen. Ik voelde mij echt gezien en begrepen door Liesbeth. Ze gaf mij het gevoel echt te begrijpen wat ik vertelde, maar ze durfde ook kritisch te zijn.”
Naomi*
“Ik sprak Roland in een voor mij roerige periode. Mijn huwelijk was net stukgelopen, ik had geen geld, geen baan en een veel te duur huis. Ik zag eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Roland heeft me tijdens onze gesprekken stap voor stap geholpen om keuzes te maken en vooral keuzes te maken vanuit mijn eigen gevoel en niet vanuit de verwachtingen van anderen. Door zijn kritische vragen, maar vooral door zijn luisterend oor kwam ik steeds weer een stukje verder en bood hij me houvast. Dank Roland daarvoor. Inmiddels heb ik weer een baan, een nieuw huis en voldoende geld om leuke dingen te doen met de kinderen.”
Evie
“Liesbeth zette me aan het nadenken en gaf tegelijkertijd houvast en inspiratie om verder te komen. Ik vond het heel prettig dat ze altijd goed wist wat ik vorige keren gezegd had en ze verifieerde of de centrale vraag nog steeds klopte. Bij Liesbeth voelde ik me heel vrij om alles te vertellen, zelfs de dingen waar ik zelf eigenlijk niet zo trots op ben. Ze luisterde goed zonder te oordelen.Ze heeft veel coachingsinstrumenten in haar rugzak en zette die op een heel natuurlijke manier in. Ze nam de tijd voor alles dat naar boven kwam zonder grenzeloos te zijn. Ze was heel duidelijk. Liesbeth heeft mij verrassende nieuwe inzichten gegeven en ik kan haar zeker aanbevelen als coach.”
Telke
“Wat een rijkdom om Liesbeth te kennen, behalve als vriendin ook als coach. Onze gesprekken hebben mijn man en mij inzichten gegeven in onze patronen en hoe deze te herkennen, te waarderen en waar nodig, te doorbreken. De begeleiding was zonder oordeel, inlevend en zorgde ervoor dat wij ons beiden veilig genoeg voelden om ons kwetsbaar op te stellen. Na onze sessies zijn we meer open en voelen ons gezien. Wij kunnen weer verder met handvatten. Mochten er in de toekomst weer knopen opdoemen.. weten we Liesbeth en ontknoopt te vinden.”
Jennifer
“Ik vind Liesbeth een prettige coach. Ze luistert goed, maar is gelukkig niet te zweverig. Een aantal tips heeft me goed geholpen. Mijn doel was om wat minder beren op de weg te zien, wat meer te relativeren en lichter in het leven te staan. Ik probeer de feedbacktips in de praktijk te brengen. Dat brengt rust in de relaties, zowel thuis als op het werk. Ik probeer me dus minder te ergeren aan dingen waar ik toch niet veel aan kan veranderen, maar dat betekent niet dat ik me alles laat aanleunen. Dat heeft absoluut een positief effect op de sfeer.”
Pieter*
“Ik wilde inzicht krijgen in mijn handelen en leren feedback geven op een positieve manier. Ik heb handvatten hiervoor gekregen. Bewust worden is stap 1 en eerlijk zijn naar jezelf is voor mij stap 2. Liesbeth noemt soms voorbeelden uit haar eigen situatie waardoor ze 'menselijk' blijft en de afstand tussen haar en mij minder groot is, waardoor ik mijzelf prettiger voel om open te zijn. Een coachtraject is heel verhelderend. Zo'n sessie moet geregeld terugkomen.”
Monique*
"Ik liet het coachingtraject in eerste instantie over mij heen komen. Achteraf was het erg prettig, soms pittig, en erg waardevol. Door het coachtraject heb ik dingen geleerd om niet dicht te klappen, of weer door te gaan. Het coachtraject heeft veel geholpen, maar je moet er wel open voor staan."
Petra

*Deze namen zijn om privacyredenen gefingeerd.