onze werkwijze

Coaching: gericht op meer vrijheid ervaren en grip op je leven krijgen.

Vanaf het eerste gesprek hebben wij oog voor jou en waar jij mee aan de slag wilt.

het begin

Een eerste gesprek

Ons traject met jou starten we met een intakegesprek. Tijdens de intake verkennen we de vraag die jij hebt en leren we elkaar kennen. Ook maken we afspraken over het vervolg. Het is belangrijk dat jij een klik hebt met ons en met onze aanpak. Wij stellen vragen aan jou maar belangrijk is dat jij aan het begin van dit traject jouw vragen aan ons stelt. Als we met elkaar in zee willen gaan dan leggen we de afspraken vast in een overeenkomst zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

De gesprekken

Echte aandacht voor jou

Na de intake volgen 6 tot 10 gesprekken van anderhalf uur. Afhankelijk van de inhoud van de gesprekken en het verloop van het traject kunnen dit meer gesprekken zijn. Dit stemmen we samen af. Samen kijken we in de gesprekken naar gedrag, de onderliggende overtuigingen en gevoelens en de uitwerking daarvan in je dagelijks leven. De rol van jouw coach is aandachtig naar je te luisteren, je uit te dagen, te motiveren en eerlijke feedback te geven. We zijn niet bang om vanuit een veilige situatie lastige en confronterende vragen te stellen – de vragen die nodig zijn om te reflecteren en zo je zelfkennis te vergroten. We gebruiken in de gesprekken afhankelijk van de coachvraag verschillende werkvormen: persoonlijkheidstests, voice dialogue, familie-opstellingen en dergelijke.

Onze werkwijze is doelgericht. In de gesprekken werken we er stap voor stap naar toe dat jij de antwoorden vindt. De data van de gesprekken en de locatie bepalen we in overleg. We adviseren voor een traject een frequentie van eens per twee of drie weken. Je kunt ook kiezen voor een wekelijks gesprek. Tussendoor kan je opdrachten meekrijgen. Op deze manier worden opgedane inzichten meteen in de praktijk getoetst.

na afloop

Samen kijken we naar de toekomst

Na afloop van de serie gesprekken maken we samen de balans op. Wij houden van evalueren en van groei, ook bij onszelf. We horen graag hoe jij de coaching hebt ervaren en vervolgen met jou nieuwsgierig het proces. We zijn graag betrokken bij jouw vervolgstappen. Veel van onze klanten kiezen ervoor om ook na een coachingstraject in gesprek te blijven. Een paar keer per jaar een afspraak om de inzichten op te frissen, nieuwe vragen te bespreken of te sparren over actuele situaties. Een afspraak op onderhoudsniveau, noemen we dat. Warm aanbevolen!

kosten van coaching

Investeren in jezelf

Voor een coachinggesprek bij ONTKNOOPT Coaching en Advies rekenen wij een tarief van € 128 per uur (exclusief BTW). Een gesprek duurt anderhalf uur.

Gesprekken vinden plaats in onze coachpraktijk in Putten of online. Voor online gesprekken gebruiken we Teams. Voor een optimaal gesprek is het voor jou fijn als je een plek hebt waar je ook dan ongestoord kan praten.  

Voor teamcoaching, gesprekken met echtparen, gesprekken met kleinere en grotere groepen,  inzet bij advisering (gesprekken, uitvoeren opdrachten en dergelijke) en trainingsdagen maken we voor jou graag een aanbod op maat.

De coachingsgesprekken worden vaak door je werkgever vergoed. In het kader van preventie van (ziekte)verzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers steeds vaker bereid om de kosten van coaching voor hun medewerkers te vergoeden. ONTKNOOPT kan ondersteunen bij het doen van een verzoek aan je werkgever om de gesprekken vergoed te krijgen.

Wil jij gecoacht worden?

Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.